Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Suprafețele împădurite vor fi extinse cu 5%

19 oct. 2013,, 11:00   Societate
3227 0
Foto : noi.md
Republica Moldova intenționează să extindă suprafețele împădurite cu 5% în următorii 10 ani. Obiectivul este parte a unui proiect de strategie elaborat de către Ministerul Mediului, în condițiile în care suprafața pădurilor noastre este sub media Uniunii Europene, transmite NOI.md.

Ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, a declarat pentru NOI.md că actualmente pădurile în R. Moldova ocupă doar 10% față de media statelor europene – 25%. ”Ne propunem să extindem suprafețele de păduri în următorii zece ani cu 5%. Avem zeci de mii de ha de terenuri degradate. Prioritate se va acorda anume acestora. Avem deja un proiect care prevede împădurirea a 2600 de ha de terenuri. Este vorba despre perdele forestiere, zone foarte bune pentru păstrarea zăpezii și împiedicarea degradării solului ca urmare a vînturilor puternice”, a precizat Gheorghe Șalaru.

Proiectul Strategiei de mediu pentru anii 2014-2024 mai prevede extinderea ariilor naturale protejate cu 3%, crearea Registrului produselor chimice de pe piaţa moldovenească şi instituirea Sistemului Naţional de Inventariere a Emisiilor. Potrivit ministrului mediului, proiectul strategiei urmează a fi aprobat inițial de către Guvern și ulterior de către Parlament pînă la sfîrșitul anului curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?