Cutremure stiri: 502

Țîrdea: Proiectul de lege privind interzicerea transmisiunii online a ședințelor guvernului este dubios

19 oct. 2013,, 12:00   Politică
3400 0
Foto: tribuna.md
Inițiativa privind interzicerea transmisiunii în direct a ședințelor guvernului este dubioasă, consideră politologul Bogdan Țîrdea. ”Este ceva firesc ca ședințele parlamentului sau a guvernului să fie transmise. Interzicerea transmisiei online este îndreptățîtă doar în cazuri excepționale, cînd ședințele sînt confidențiale”, consideră politologul.

”Este o inițiativă dubioasă, deoarece va produce netransparență, nu permite sporirea nivelului de control asupra activității structurilor executive și legislative, nu oferă posibilitatea de a auzi opinia miniștrilor într-o problemă sau alta. Această decizie va îngreuna accesul la informația despre cine face lobby pentru anumite proiecte de legi, cine ”protejează” anumite inițiative dubioase și cine sabotează ședințele guvernului. Avem doar exemple de sabotare a guvernului, încercări de promovare a unor interese particulare și dubioase ș.a.m.d.”, a menționat Țîrdea.

În opinia politologului, această inițiativă ar putea fi parte a înțelegerilor coaliției, pentru ”a nu scoate gunoiul din casă” și a nu provoca conflicte. ”În afară de aceasta, noi pînă acum nu cunoaștem ce prezintă înțelegerile Acordului de asociere cu UE, care urmează să fie parafat degrabă. Este posibil ca acest proiect de lege să fie o componentă secretă a acestui acord”, a presupus Țîrdea.

Parlamentul a aprobat astăzi în prima lectură proiectul de lege care prevede interzicerea transmisiunilor online a ședințelor guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав