X 
Cutremure stiri: 502

Limuzina lui Obama consuma 63.5 litri la 100 de km!

22 oct. 2013,, 17:05   Ştiri Auto
2103 0

Foto: Casa Alba

"Bestia", asa cum mai este supranumita limuzina blindata cu care se deplaseaza presedintele Americii Barrack Obama, consuma 63.5 litri la 100 de kilometri. Detaliile au aparut recent pe internet, la mai bine de trei ani de cand autovehiculul este in serviciul sefului de la Casa Alba.
Desi seamana izbitor cu un Cadillac, limuzina presedintelui Statelor Unite este un autovehicul cu totul diferit. Marturisirea vine de la un agent din cadrul Serviciilor Secrete americane, care a declarat ca pana si emblemele de pe capota si portbagaj sunt mai mari decat cele standard. Pana acum, nu mai putin de 12 astfel de limuzine au fost fabricate de una dintre diviziile General Motors din Detroit, autovehiculul fiind descris de acelasi agent ca un "camion care seamana cu o limuzina" si care "se conduce exact ca unul". Iar cifrele sunt graitoare in acest sens. Mai exact, din cauza armelor si a blindajului, "Bestia" are un consum mixt de 63.5 litri la 100 de km si cantareste in jur de 6.8 tone!
Daca pana acum nu se stia cat costa limuzina prezidentiala, astazi aflam ca aceasta valoreaza 1.5 milioane de dolari si vine cu o armura foarte groasa la nivelul portierelor (in jur de 20 de centimetri), incat le face aproape imposibil de deschis din interior.
Cabina in care calatoreste Barrack Obama poate face fata inclusiv atacurilor chimice si dispune de un telefon criptat, precum si de un sistem video interactiv. Geamurile sunt si ele blindate si au o grosime de aproape 13 centimetri. Totodata, rezervorul limuzinei este si el blindat, fiind imbracat intr-o spuma speciala care il impiedica sa se fisureze in caz de accident sau ca este lovit de o arma de foc de mici dimensiuni.

In primavara acestui an, limuzina prezidentiala a fost implicata intr-un incident cu adevarat surprinzator, in timpul vizitei lui Barrack Obama in Israel. "Bestia" a fost surprinsa pe o platforma de tractare dupa ce s-a defectat din cauza angajatilor din staff-ul presedintelui, care au alimentat-o cu motorina in loc de benzina.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав