Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Sondaj: Cum văd oamenii viitorul RM pe plan internațional (VIDEO)

25 oct. 2013,, 17:02   Societate
5104 2
Foto: noi.md
Republica Moldova trebuie să continue parcursul european pentru a duce la bun sfîrșit reformele inițiate în mai multe domenii. De această părere sînt majoritatea locuitorilor capitalei intervievați astăzi pe stradă de către echipa NOI.md.

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate consideră că Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Europeană. ”Trebuie să trăim bine cu toată lumea, dar consider că aderînd la UE vom avea un trai mai decent”, a precizat un chișinăuian.

Alții însă sînt convinși că aderarea RM la UE va influența negativ relațiile pe plan economic cu Federația Rusă. ”Consider că RM ar trebui să adere la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Cine are nevoie în Europa de vinul și fructele moldovenești?”, a spus o studentă.

Mai puțini au fost acei, care au ridicat din umeri și au spus că nu știu deocamdată la cine ar trebui să adere RM. ”Ar fi bine dacă vom adera la UE pentru că lucrez acolo, dar pe de altă cele mai mari exporturi le avem în Rusia”, a menționat un alt cetățean.

Rezultatele Barometrului Opiniei Publice prezentat în primăvara anului curent arată că peste 50 la sută dintre moldoveni ar vota pentru aderarea RM la UE, dacă duminica viitoare s-ar desfășura un referendum.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав