Cutremure stiri: 502

Ex-ministru: "România este o ţară expusă la un mare pericol" (VIDEO)

28 oct. 2013,, 10:09   Externe
4038 0
Foto : antena3.ro
Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, a spus sîmbătă, referindu-se la serie de cutremure din Galaţi, că România este expusă seismelor, citîndu-l astfel pe renumitul profesor Richter.

"România este o ţară supusă la cutremure. În 1977, a venit marele profesor Richter şi a spus că România este una dintre ţările expuse la un mare pericol care se produce cu o anumită ciclicitate şi trebuie să luăm măsuri, iar acest lucru trebuie să-l înţeleagă guvernul, şi nu acest guvern neapărat", a spus Nicolae Noica, sîmbătă în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Referitor la serie de seisme de la Galaţi, fostul ministru s-a arătat surprins de fenomen şi a asigurat că mişcările seismice nu s-au produs din cauza apei, aşa cum s-a speculat anterior raportului.

"În legătură cu cutremurele din Galaţi, rămîn puţin surprins (...) nu putem să spunem că e din cauza apei. Şi oamenii au casele fără fundaţii, asta e partea gravă, că primăria, consiliul judeţean dau autorizaţii de construcţie în luncă.

Singura soluţie e să dai un semn de solidaritate şi să se facă nişte fundaţii la case", a adăugat Noica.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав