X 
Cutremure stiri: 506

Lavrov: Rusia și Ucraina nu vor rupe relațiile comerciale după asocierea cu UE

28 oct. 2013,, 14:00   Externe
2572 1
Foto: finansistii.ro
În cazul în care Ucraina va semna Acordul de asociere cu UE relațiile comerciale ruso-ucrainene vor continua, însă nu poate fi vorba despre careva facilități suplimentare, a declarat ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

”Nu va fi nici o ruptură în relațiile comerciale, ele vor continua în baza principiului de favorizare, în conformitate cu prevederile Organizației Mondiale a Comerțului. Însă în afară de acest principiu, este puțin probabilă aplicarea unor facilități suplimentare, prevăzute de Tratatul CSI privind comerțul liber, în cazul în care piața ucraineană va fi supraîncărcată cu mărfuri din UE care concurează cu produsele noastre”, a menționat Lavrov în cadrul celei dea opta ședințe a Subcomitetului ruso-ucrainean pentru colaborare internațională.

Oficialul rus a precizat că dialogul la acest subiect va continua, relatează RIA Novosti. ”În repetate rînduri am propus diverse variante de acțiuni, care în opinia noastră ar asigura un nivel maximal al intereselor economice ale Rusiei și Ucrainei”, a menționat Lavrov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав