X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 288
Transnistria stiri: 1461

Filat şi Lupu: PCRM vrea să repete 7 aprilie pentru a destabiliza situaţia în ţară

29 oct. 2013,, 10:09   Politică
4101 7
Foto : ipn.md
Comportamentul PCRM, care cheamă pe data de 3 noiembrie oamenii în stradă, pentru o contramanifestaţie celei organizate de partidele din coaliţia de la guvernare, seamănă cu acţiunile din 7 aprilie 2009 şi este extrem de periculos pentru societate. Comuniştii urmăresc destabilizarea în societate pentru a compromite cursul european al Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV, transmite IPN.

Vlad Filat susţine că PCRM mizează pe conflict în societate, pe proces de segregare între cetăţeni şi menţinerea baricadelor în societate. „Ceea ce fac dînşii este foarte grav. S-au pornit mesaje care cheamă oamenii în data de 3 noiembrie pentru a tensiona situaţia. În memorie îmi revine situaţia din 7 aprilie 2009. Apelurile de atunci şi comportamentul de acum sunt foarte asemănătoare cu ceea ce s-a întîmplat atunci. Eu cred că urmează să fie oferit un răspuns clar, în acest sens, prin participarea oamenilor nu doar ca număr, dar şi calitate, dar şi prin acţiunile care trebuie să fie întreprinse de către instituţiile statului pentru a asigura ordinea de drept în ţară şi pentru a asigura legalitatea”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a spus că aceste acţiuni ale comuniştilor ţintesc să zădărnicească acţiunile guvernării în cadrul agendei europene. „Acţiunile sunt îndreptate spre a dezechilibra activitatea Parlamentului, a impune propria agendă, de haos, debandadă, să încerce să discrediteze parcursul european. Nu exclud că aceste acţiuni se produc sub o influenţă externă”, a spus liderul democrat.

Preşedintele grupului liberalilor reformatori, Ion Hadîrcă, a spus că există un fenomen dezaprobabil în interiorul clasei politice privind evenimentul din 3 noiembrie, aceasta fiind un fel de gelozie politică.

Cele trei partide ale Coaliţiei pro europene vor organiza în această săptămînă, pe 3 noiembrie, o acţiune pro-Moldova.

Partidul de opoziţie, PCRM, organizează în fiecare săptămînă acţiuni de protest împotriva guvernării actuale, cerînd alegeri anticipate. Protestele au început la sfîrşitul lunii septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав