X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 278
Transnistria stiri: 1461

Leonid Mlecin: O revoluție este imposibil de prognozat (VIDEO)

30 oct. 2013,, 14:15   Societate
5404 1
Foto: noi.md
În Chișinău a avut loc o întîlnire cu cunoscutul jurnalist, scriitor și comentator internațional rus, Leonid Mlecin. Jurnalistul a sosit la invitația directorului Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, și jurnalista Elena Pahomova.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost organizat pentru cei interesați de problemele administrării de stat și cele de securitate.

”Avînd în vedere că în țara noastră se simte un deficit acut de profesioniști anume în aceste domenii, considerăm că un asemenea format de discuții cu astfel de profesioniști ne permite nu doar să aflăm noi fapte despre istoria diplomației, spionaj, politica externă, dar și să încercăm să nu repetăm greșelile care deja au fost comise și care sînt descrise în lucrările lui Leonid Mlecin”, a menționat Valeriu Ostalep.

La rîndul lui, Leonid Mlecin a spus că revoluțiile care au avut și au loc în diferite țări întotdeauna au fost un lucru neașteptat pentru toată lumea. Potrivit jurnalistului rus, revoluțiile nu pot fi prognozate, în pofida numeroșilor diplomați străini, rezidenți, servicii speciale și jurnaliști. În calitate de exemplu Mlecin a adus revoluțiile din țările arabe, revoluția islamică din Iran etc., care s-au produs pe neașteptate și au avut urmări importante.

”În pofida schimbărilor tehnologice și tehnice spectaculoase, în pofida faptului că știm destul de multe, am trecut prin multe și s-ar părea că ar fi trebuit să le învățăm pe toate, oricum comitem de facto aceleași greșeli și oricum nu sîntem în stare să anticipăm chiar și cîtuși de puțin evenimentele și revoluțiile. Și asta în pofida numeroaselor lucrări și teorii despre revoluții, despre felul în care acestea pot fi prognozate și de ce au loc. În realitate însă niciuna din aceste lucrări nu permite să anticipăm următoarea revoluție, deoarece revoluția este o combinație a unei mulțimi de factori diverși, care inopinat se focalizează într-un singur punct. Altceva e că există anumite legități evidente, care pot și trebuie sesizate”, consideră comentatorul rus.

Leonid Mlecin consideră că revoluția nu poate fi anticipată din cauza unei legături prea strînse a serviciilor de securitate, diplomaților și jurnaliștilor cu regimul de la guvernare și identificarea deplină a acestora cu puterea.

La întîlnire au participat jurnaliști de la cele mai importante instituții mass-media, persoane publice, politologi, istorici.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав