Cutremure stiri: 502

În Germania, Transnistria va fi supusă presiunii în favoarea Moldovei

30 oct. 2013,, 15:00   Societate
3363 3
Foto: topwar.ru
În cadrul conferinţei "Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care are loc în Landshut, Germania, Transnistria va fi supusă presiunii. Astfel consideră expertul independent Andrei Safonov.

Comentînd, la solicitarea Agenţiei "Infotag", semnificaţia conferinţei de la Landshut, organizată de Misiunea OSCE în R.Moldova, în cadrul căreia va avea loc şi o întrevedere între premierul Iurie Leancă și preşedintele autoproclamatei rmn Evgheni Şevciuk, acesta şi-a pus o întrebare retorică: "oare era necesar ca preşedintele rmn să plece în Germania?".

În opinia expertului, astăzi temerile sale s-au adeverit. "Ajungînd în Germania mai devreme decît Şevciuk, premierul Leancă repeta ca pe o mantră ceea ce a spus la Chişinău, că "colegii de la Tiraspol nu trebuie să uite de realităţile geopolitice. Şi Kievul, şi Chişinăul au optat pentru Zona de Liber Schimb cu UE. De asemenea, nu trebuie să uite că crearea Zonei de Liber Schimb cu UE va fi favorabilă şi pentru Transnistria, iar cu timpul poate facilita restabilirea spaţiului economic unic şi soluţionarea conflictului", a menţionat acesta.

"Am o întrebare: a fost oare nevoie de a pleca acolo pentru a auzi aceste lucruri, pentru a fi sigur supus unei presiuni?", întreabă Safonov, punînd la îndoială necesitatea prezenţei lui Şevciuk la conferinţa din Germania.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав