X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Șevciuk: recunoașterea Transnistriei va duce la soluționarea conflictului

31 oct. 2013,, 10:53   Politică
4085 3
Foto: newsmoldova.ru
Recunoașterea internațională a Transnistriei va rezolva conflictul de lungă durată în regiune, a declarat Evgheni Şevciuk, la conferinţa internaţională "Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care a avut loc în Germania.

"Recunoașterea internațională a Transnistriei, în opinia noastră, conduce la stabilitate și o reglemntare maximal echitabilă" - citează declaratia lui Șevciuk serviciul de presă al pretinsei rmn. Totodată el a recomandat să nu ne conducem de temerile legate de statele scindate și imperiile dispărute în istorie.

"Nu vă fie teamă de recunoașterea internațională a statului care există de facto, în cazul în care aceasta aduce stabilitate și răspunde la întrebarea cum să fie rezolvat conflictul", - a chemat Șevciuk.

Liderul transnistrean a declarat că se bazează pe voința exprimată de jumătate de milion de locuitori din regiune și potrivit lui, de îndată ce va fi conștientizat acest lucru, va fi găsită cheia pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

" Și ea ( cheia pentru rezolvarea problemei ) , în opinia mea este un "divorț" civilizat, urmînd exemplul Cehiei și Slovaciei, Serbiei și Muntenegrului". Liderul de la Tiraspol a reiterat, de asemenea, că recunoaşterea internaţională a independenţei autoproclamatei republici va aduce numai avantaje. În opinia sa, aceste avantaje constau în stabilizarea situației din regiune, cooperarea pașnică între țările vecine, precum și soluționarea problemei potrivit voinței poporului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав