X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Georgia: Ucraina a ratat asocierea cu UE

1 noi. 2013,, 00:10   Externe
5684 0
Foto : informing.ru
Georgia a pus cruce pe integrarea europeană a Ucrainei. În ciuda faptului că Kievul devansează serios Tbilisi în problema asocierii cu Uniunea Europeană, autoritățile georgiene consideră că Ucraina a ratat integrarea europeană - aceste gînduri le-a împărtășit președintele nou ales al Georgiei, Gheorghi Margvelașvili.

Cu toate acestea, cîștigătorul cursei electorale a declarat că țara sa se va ține de cursul ales spre Europa și viitorul summit de la Vilnius va confirma acest lucru fapt. Cu toate acestea, Georgia va semna acordul de asociere poate doar în 2014, în timp ce în Lituania doar va parafa textul documentului.

Analiștii politici cred că, în ciuda poziției ambigue a Ucrainei, în relațiile sale cu Georgia nu se va schimba nimic, atitudinea pozitivă și respectul reciproc vor rămîne.

În ceea ce privește relațiile cu Rusia, situația a fost clarificată de liderul nou ales al Georgiei. El a promis că politica externă a Georgiei va rămîne aceeași – fără agresiune, dar și fără recunoașterea acțiunilor și deciziilor Rusiei.

"Georgia nu se va împăca cu nedreptatea care s-a comis în 2008", - a declarat Margvelașvili, amintind despre desprinderea Abhaziei și Osetiei de Sud, care s-a declarat state independente și au fost recunoscute de către Federația Rusă.

Acum, potrivit afirmațiilor președintelui nou ales, toate problemele vor fi rezolvate exclusiv în forurile europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?