X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Deputatul Valeriu Guma nu se teme să fie lipsit de imunitate (VIDEO)

1 noi. 2013,, 11:05   Politică
3650 2
Foto: inprofunzime.md
Deputatul Partidului Democrat, Valeriu Guma, susține proiectul Coaliției Pro-Europene, care prevede lipsirea deputaților de imunitatea parlamentară. Despre aceasta a declarat deputatul PDM, Adrian Candu, după ce reprezentanții coaliției au anunțat că au înregistrat proiectul în parlament, transmite NOI.md. Candu a spus asta după ce a fost întrebat de jurnaliști care este poziția lui Valeriu Guma pe marginea acestui proiect.

“În fața legii toți trebuie să fie egali”, a mai spus Candu.

Menționăm că, în aprilie 2013, Curtea Supremă a Justiției din România a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel București, care l-a condamnat pe Valeriu Guma la patru ani de închisoare pentru corupție pasivă și activă. Ulterior, pe 22 mai, Guma a fost anunțat în căutare de Interpol, în vederea arestării și executării sentinței.

În prezent, Valeriu Guma se află la libertate, participă la ședințele Parlamentului RM din partea fracțiunii democraților. Deoarece beneficiază de imunitatea parlamentară, acesta nu poate fi tras la răspundere de instanțele din R. Moldova. Avînd în vedere că, în conformitate cu Constituția RM, Moldova nu-și extrădează cetățenii, România ar putea solicita ca Valeriu Guma să-și ispășească pedeapsa pe teritoriul Moldovei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?