Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

"Capul Vrăjitoarei", locul unde se nasc stelele

1 noi. 2013,, 19:00   Ştiinţă şi IT
3852 0
Foto: lenta.ru
Nebuloasa "Capul Vrăjitoarei", din constelația Orion, a fost botezată astfel datorită asemănării cu profilul unei vrăjitoare rele care țipă, potrivit NASA. Astronomii spun că norii nebuloasei, în care se formează noi stele, sînt luminați de stele masive.

Praful din nori este lovit de lumina emanată de stele, făcîndu-l să strălucească. Undele au fost detectate de către Wide-Field Infrared Survey Explorer (WISE), un program al NASA care folosește razele infraroșii pentru a măsura vechimea obiectelor din spațiul cosmic, scrie hotnews.ro.

Potrivit estimărilor făcute de specialiști, IC 2118 - cunoscută sub numele de "Witch Head" ("Capul Vrăjitoarei") - se află la sute de ani lumină distanță, în constelația Orion (cunoscută și sub numele de "Vînătorul"), chiar sub genunchiul vînătorului.

Agenția Spațială Americană precizează că WISE a fost reactivat recent pentru a vîna asteroizi în cadrul unui program numit NEOWISE. Telescopul spațial a intrat în "hibernare" în 2011, după ce a terminat două scanări complete ale cerului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?