X 
Cutremure stiri: 502

Frînarea automată de urgenţă, esenţială pentru obţinerea a 5 stele EuroNCAP în 2016

1 noi. 2013,, 17:20   Ştiri Auto
2411 0

Foto: Volvo
Începând cu 2016, EuroNCAP nu va putea oferi punctaj maxim automobilelor care nu vor fi echipate cu sistem de frânare automată. Estimările unei companii britanice anunţă înmulţirea acestor sisteme.
Săptămâna aceasta, EuroNCAP a publicat rezultatele primelor sale teste ale sistemelor de frânare automată de urgenţă. Organismul european a supus unor examinări amănunţite 8 modele, pe care le-a notat apoi cu trei calificative, Bun, Adecvat şi Marginal, în funcţie de promptitudinea şi eficienţa frânării.

EuroNCAP a testat frânarea automată de urgenţă pe 8 modele

Odată cu publicarea acestor rezultate, EuroNCAP a anunţat şi că testele pentru frânarea automată de urgenţă vor fi incluse, începând cu anul viitor, în examinarea tuturor modelelor ajunse pe bancul său de lucru.
Britanicii de la Thatcham, specializaţi în cercetări auto pentru industria asigurărilor, au salutat iniţiativa belgienilor de la EuroNCAP şi au tras deja primele concluzii. Odată cu introducerea testului pentru frânare automată în sistemul de notare EuroNCAP, punctajul de cinci stele va fi tot mai greu de obţinut de constructorii care nu instalează astfel de tehnologii.

Peter Shaw, directorul Thatcham, a afirmat că până în 2016, modelelor testate le va fi aproape imposibil să obţină 5 stele fără un sistem de frânare. Asiguratorii din Marea Britanie oferă deja bonusuri pentru clienţii care deţin maşini echipate cu această tehnologie pentru a încuraja răspândirea lor.

Acelaşi Shaw susţine că sistemele vor avea rolul de a evita nu doar accidentele la viteze mici, responsabile pentru răni uşoare şi daune minore, ci şi incidentele mai serioase petrecute la viteze mari, pe autostradă.
Potrivit Thatcham, aproximativ 20% din maşinile aflate în circulaţie în prezent în Marea Britanie dispun de un sistem de frânare automată de urgenţă. Acesta se va extinde treptat în următoarele decenii, pentru a face uitate accidentele în lant în 2030.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав