Cutremure stiri: 500

În 2014, Sistemul solar va fi distrus de un nor de acid

2 noi. 2013,, 01:42   Ştiinţă şi IT
7696 2
Foto: nua.in.ua
Se pare că revin "poveștile de groază" cu privire la sfîrșitul lumii. Astrofizicianul britanic Albert Shervinsky a declarat că în 2014 va veni sfîrșitul lumii. Pămîntul și întregul Sistem solar vor fi înghițite de un nor uriaș de acid, "născut" într- o gaură neagră.

Dimensiunea acestuia - circa 16 milioane de kilometri în diametru. Dacă aceste previziuni se vor confirma, efectul acțiunii asupra Pămîntului va fi comparabil cu cel apărut atunci cînd peste un text scris de mînă cu cerneală se varsă apa, care corodează cuvintele și transformă textul în abracadabra. Acest nor de gaz-praf se referă la categoria de "ceață de acid". Astrofizicianul spune că norul ciudat se compune din particule ejectate din gaura neagră, situată în apropiere de centrul galaxiei.

NASA a comentat această informație, declarînd că nu există date cu privire la norul de acid și gaura neagră, despre care vorbește Albert Shervinsky. Dar acest fapt nu-l jenează pe Shervinsky. El crede că agenția ascunde informații pentru a evita panica.

Apropo, toate teoriile știintifice despre sfîrșitul sistemului solar au în vedere o perspectivă destul de îndepărtată. Omenirea nu va supraviețui presupusei renașteri a Soarelui: peste aproximativ 5 miliarde de ani acesta va deveni un gigant roșu și va devora Pămîntul. Dacă acest lucru nu se întîmplă, atunci planeta va fi distrusă de următorul Big Bang. Dar toate aceste pronosticuri țin de un viitor foarte îndepărtat. Deaceea nu există motive să vă faceți griji cu privire la sfîrșitul lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав