X 
Cutremure stiri: 502

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului ar putea fi redus?

2 noi. 2013,, 13:35   Societate
4331 0
Foto : ziar.jurnal.md
Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vîrstă de la 3 la 6 ani ar trebui să fie redus pînă la 4,5 ani. Potrivit Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, concediul de 6 ani nu mai corespunde calificării cerințelor inovaționale, relatează NOI.md.

De asemenea, sindicatele au propus ca salariațiilor concediați în legătură cu lichidarea instituției sau reducerea numărului de personal să li se garanteze pentru prima lună o indemnizație de concediere egală cu un salariu mediu săptămînal, pentru fiecare an lucrat pînă la atingerea vîrstei de pensionare.

Totodată, sindicalistele din cadrul Federației ”Agroindsind” solicită o întîlnire, pînă la 1 decembrie curent, cu prim-ministrul Iurie Leancă și președintele parlamentului Igor Corman.

Amintim că, recent, sindicalistele din mediul rural au înaintat un apel cu revendicări guvernului și parlamentului. Acestea le-au oferit guvernanților o lună de zile pentru a realiza cerințele, în caz contrar, spun că vor ieși în stradă la proteste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав