Cutremure stiri: 506

Štefan Füle nu face pronosticuri în ceea ce ține de integrarea Moldovei în UE

4 noi. 2013,, 14:43   Societate
4157 2
Foto: ora-news.com
“ Merită oare Moldova să fie parte sau membru al Uniunii Europene este o întrebare la care trebuie dat un răspuns în viitor”. Declarația aparține comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate, Štefan Füle, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Publika TV.

“În primul rînd, un răspuns trebuie să vină de aici, din Moldova, de la cetăţenii moldoveni. Acordul de asociere înseamnă asociere politică şi integrare economică. Dar și reforme implementate de autorităţile guvernamentale. Asta aduce Moldova tot mai aproape şi mai aproape de posibilitatea sau eventualitatea de a deveni cîndva, în viitor, membru al UE. Dar dacă se va întîmpla asta sau nu, după cum am mai spus, cea mai mare parte a muncii trebuie făcută aici, iar la întrebare trebuie să fie găsit un răspuns mai întîi aici”, a spus oficialul.
Potrivit lui, ulterior, în calea sa spre UE Moldova va avea ajutorul Comisiei Europene şi al altor instituţii europene, precum şi al ţărilor-membre.

Totodată, oficialul s-a referit și la efectele pe termen scurt și lung ale Acordului de asociere. Potrivit lui, la Vilnius totul abia va începe și nu va exista un sfîrşit.

“Printre altele, la Vilnius vom parafa, după aceasta încă vom avea de lucru la traduceri, la alte probleme juridice necesare pregătirii tratatului pentru semnare. Comisia a declarat foarte clar că vrem să-l semnăm înainte de septembrie-octombrie anul viitor. Sper foarte mult că după Vilnius şi pînă la semnare ne vom concentra asupra condiţiilor de implementare a tratatului în viitor. Iar după ce îl vom semna, sper că vom avea aplicarea provizorie a unei părţi substanţiale, pentru că este în interesul nostru ca beneficiile acestui acord să fie simţite cît mai curînd posibil de către cetăţenii Republicii Moldova”, a menționat Füle.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав