Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 283
Transnistria stiri: 1461

Fenomenul astronomic care a vestit naşterea lui Isus, la un pas să se REPETE

4 noi. 2013,, 19:30   Ştiinţă şi IT
4459 0
Foto: nicucretu.wordpress.com
Astronomi de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA, au calculat care sînt şansele ca în următorii 50 de ani o supernovă să apară în galaxia noastră şi să fie vizibilă de pe Pămînt. Rezultatele au arătat că folosind un telescop cu radiaţii infraroşii sînt 100% şanse să vedem acest fenomen astronomic, similar celui petrecut la Bethlehem, care a vestit naşterea lui Isus.

Probabilitatea de a observa evenimentul cu ochiul liber este însă mai mică, de doar 20%, potrivit simplegade.ro. Stelele devin supernove atunci cînd combustibilul lor nuclear este epuizat, iar nucleul explodează în mod violent, expulzînd masa corpului ceresc în spaţiu.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit să afle pînă în prezent ce se întîmplă la începutul unei supernove, care este, de fapt, moartea unei stele. Ultima supernovă foarte luminoasă a fost observată în Calea Lactee în 1604, la aproximativ 20.000 de ani lumină de Pămînt, de către Johannes Kepler, pe cînd acesta se afla în nordul Italiei.

"O dată la cîteva zile pot fi văzute supernove în afara galaxiei noastre," a explicat Scott Adams, doctorand la Universitatea din Ohio şi membru al echipei care a făcut această prognoză.

"Dar din aceste fenomene putem învăţa puţine lucruri, pe cînd cele petrecute în Calea Lactee ne pot ajuta să înţelegem mai bine fenomenul. Detectorii neutrino şi cei ce folosesc unde gravitaţionale sînt sensibili doar la ceea ce se petrece în galaxia noastră, în care supernovele apar doar o dată sau de două ori într-un secol", a adăugat Adams, citat de www.pentagonpost.com.

Un eveniment similar este posibil să fi generat apariţia stelei luminoase care a vestit naşterea pruncului Isus, conform Bibliei. Această explicaţie a fost ulterior susţinută şi de Papă.

Benedict XVI, fostul cardinal Ratzinger, a scris într-o carte publicată anul trecut că steaua de la Bethlehem, care i-a ghidat pe cei trei crai, a fost o supernovă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав