Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Atenție! Mai multe persoane efectuează controale la agenții economici în numele fiscului

4 noi. 2013,, 17:58   Societate
4647 0
Foto: esp.md
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat anunță că a intrat în posesia unor informații care demonstrează că în ultima perioadă diferite persoane au efectuat controale la agenţii economici în numele organelor fiscale fără să aibă ceva comun cu activitatea acestora. În acest sens, fiscul vine cu informații privind modalitatea de identificare a funcţionarilor fiscali, transmite NOI.md.

Conform Codului fiscal, controlul la faţa locului poate fi efectuat numai în temeiul unei decizii scrise a conducerii organului teritorial, prin care personalul este împuternicit să-şi execute atribuţiile. De asemenea, funcţionarii fiscali dispun de legitimaţii de serviciu.

Ca modalitate de excepţie este cumpărătura de control exprimată în crearea artificială de către funcţionarul fiscal a unei situaţii de procurare a bunurilor materiale sau de prestare a serviciilor fără scop de consum. După constatarea cauzei, bunurile materiale se restituie contribuabilului, iar mijloacele băneşti – funcţionarului împuternicit.

La finalizarea controlului funcţionarul fiscal întocmeşte un document sub forma unui act de control, în care se consemnează rezultatele şi se semnează de ambele părţi. La posturile fiscale actul se întocmește numai în caz de încălcări ale legislaţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?