X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Regimul Bashar al-Assad susţine că nu va participa la conferinţa de pace de la Geneva

5 noi. 2013,, 10:10   Externe
2039 0
Foto: zn.ua
Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu intenţionează să participe la conferinţa de pace Geneva-2 "pentru a preda puterea", ceea ce reclamă opoziţia şi aliaţii săi, a afirmat luni seara ministrul sirian al Informaţiilor, Omran al-Zohbi

"Nu vom merge la Geneva pentru a preda puterea, aşa cum o doresc (Saud) Al-Fayçal (ministrul saudit de Externe) şi unii opozanţi din străinătate", a declarat Omrane al-Zohbi, citat de agenţia oficială Sana.

"Dacă era cazul, noi am fi predat puterea la Damasc, ceea ce ne-ar fi scutit de un efort suplimentar şi de preţul biletului de avion", a ironizat ministrul sirian.

"Preşedintele Bashar al-Assad va fi în continuare şef de stat, (...) deşi opoziţia şi aliaţii săi nu doresc ca el să rămînă" în această calitate, a adăugat el.

Declaraţiile ministrului sirian intervin în contextul în care Washingtonul, Moscova şi ONU încearcă să organizeze la Geneva o conferinţă internaţională de pace privind Siria, cu participarea regimului şi a opoziţiei. Scopul acestei conferinţe ar fi găsirea unei soluţii politice a confictului sirian, în urma căruia, potrivit unui ONG, au murit peste 120.000 de persoane, începînd din 2011.

Opoziţia siriană cere garanţii că la conferinţa internaţională Geneva-2 va fi stabilită plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad, ceea ce regimul de la Damasc nu acceptă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?