Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Deputaţii moldoveni şi cei români consideră necesară adoptarea rezoluţiei cu privire la Summitul "Parteneriatul Estic"

6 noi. 2013,, 12:10   Societate
2149 1
Foto: noi.md
Deputaţii moldoveni şi Senatul României consideră necesară adoptarea Rezoluţiei consacrate Summitului "Parteneriatului Estic" de la Vilnius. Potrivit Agenţiei "Infotag", o astfel de recomandare este stipulată în Declaraţia Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, care a susţinut marţi a treia şedinţă la Chişinău.

Membrii comisiei au subliniat "importanţa deosebită a Summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius pe 28-29 noiembrie 2013, pentru a da curs, în mod ireversibil, manifestării de voinţă a Republicii Moldova privind finalizarea în cel mai scurt timp a Acordului de Asociere, inclusiv a componentei de liberalizare a schimburilor, precum şi în ce priveşte liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană".

Comisia a reafirmat susţinerea de către România a Republicii Moldova în realizarea celui mai important obiectiv al acesteia după summitul de la Vilnius – semnarea acestor documente cît mai curînd posibil în 2014, pe parcursul mandatului actual al Comisiei Europene, Parlamentului European, dar şi al parlamentului şi guvernului de la Chişinău.

Autorii Declaraţiei cheamă la "recunoaşterea perspectivei europene a statelor care au demonstrat progrese, voinţă şi angajament politic în direcţia implementării reformelor legate de procesul integrării europene".

"Comisia reafirmă interesul constant al Republicii Moldova şi al României pentru valorificarea potenţialului de cooperare interparlamentară, pledînd pentru impulsionarea schimbului de vizite şi experienţă între cele două Legislative la nivel de conducere a parlamentelor, la nivelul comisiilor parlamentare de profil, al secretariatelor parlamentelor, al delegaţiilor naţionale în cadrul organizaţiilor internaţionale", se subliniază în declaraţie.

Autorii acesteia au apreciat "eforturile de reformă depuse de Republica Moldova în scopul modernizării ţării în spiritul standardelor europene şi confirmînd sprijinul deplin, diversificat şi constant al României faţă de aspiraţiile de integrare europeană ale Republicii Moldova".

Au susţinut cu tărie faptul că "parcursul european al Republicii Moldova reprezintă singura cale către consolidarea statului de drept, către bunăstare şi progres, în beneficiul cetăţenilor acesteia".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав