Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Expert: Inițiativa privind lipsirea deputaților de imunitate parlamentară este PR politic

6 noi. 2013,, 16:33   Politică
3680 2
Foto: noi.md
Proiectul de modificare a Constituției R. Moldova, care prevede lipsirea deputaților de imunitate parlamentară, are ca scop lustruirea imaginii partidelor de guvernămînt. Opinia aparține expertului în drept constituțional Teodor Cîrnaț și a fost exprimată astăzi, fiind solicitat de NOI.md să comenteze inițiativa respectivă.

Teodor Cîrnaț susține că acest proiect de lege nu poate fi adoptat de către parlament pînă nu va fi avizat de Curtea Constituțională. ”Din cîte știu, proiectul a fost transmis pentru avizare CC, dar, deocamdată, curtea nu l-a avizat. Inițiativa în cauză poartă mai mult un caracter de PR politic. În realitate, semnatarii acestei inițiative nu-și doresc lipsirea deputaților de imunitate parlamentară. Dacă e să calculăm, va trece cel puțin o lună sau două pînă CC va îl va aviza. Apoi, conform legislației, va trebui să stea în parlament șase luni ca ulterior să poată fi adoptat. Respectiv, la anul viitor, cînd ar trebui să fie aprobat, ne vom trezi deja în pragul campaniei electorale”, a precizat expertul.

Proiectul de lege privind modificarea articolului 70 din Constituția R. Moldova a fost înaintat în parlament la începutul lunii curente de către membrii Coaliției de Guvernare Pro-Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?