Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Migranții fără permis de conducere rusesc vor putea lucra în calitate de șofer de autobuze pînă în mai 2014

6 noi. 2013,, 17:47   Externe
3050 0
Foto: ruvr.ru
Migranții vor putea să activeze în calitate de șofer de autobuze pînă în mai 2014. Anterior se preconiza că toți cei care nu au susținut examenul la poliția rutieră din Rusia își vor pierde locul de muncă deja în luna noiembrie.

Potrivit noilor reguli, care inițial urmau să intre în vigoare pe 5 noiembrie, șoferii nu puteau activa fără permis de conducere rusesc. Astfel, zeci de migranți care activau în cadrul întreprinderilor de transport în baza documentelor eliberate în țara de origine puteau rămîne fără loc de muncă. Duma de Stat a amînat data intrării acestei legi în vigoare pentru mai 2014.

”Într-adevăr, termenul a fost amînat și migranții vor putea munci în baza documentelor vechi, însă problema rămîne. Pentru anul viitor, cota pentru migranți în transport este de 109 persoane. Noi demult purtăm negocieri cu antreprenorii privind instruirea angajaților. Există temeri că unii nu vor putea susține examenul la poliția rutieră, din cauză că nu cunosc limba rusă. Vom lucra în continuare, migranții mai au timp la dispoziție. Nu putem impune pe nimeni să frecventeze ”Școala pentru migranți”, însă vom oferi posibilitatea de a susține cursuri”, a relatat pentru agenția ”SeverInform” șeful adjunct al Direcției Serviciului federal pentru migrație al Rusiei pentru regiunea Vologda, Serghei Jesteannikov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав