X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" va avea loc pe 25-26 noiembrie la Kiev – în ajunul Summitului "Parteneriatului Estic"

7 noi. 2013,, 11:45   Societate
2533 0
Foto: rambler.ru
Următoarea şedinţă a participanţilor la negocierile în formatul "5+2" pentru reglementarea conflictului transnistrean va avea loc pe 25-26 noiembrie la Kiev. Despre aceasta a declarat în interviul oferit agenției RIA "News", secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier.

Potrivit Agenţiei "Infotag", acesta şi-a exprimat speranţa că "atmosfera constructivă a negocierilor la nivel înalt cu calcularea regularităţii şedinţelor precedente va duce în fine la înaintarea în privinţa unor chestiuni principale ca libertatea deplasării între cele două maluri ale Nistrului".

Reamintim că Ucraina, de la 1 ianuarie 2013, deţine preşedinţia în OSCE, iar ministrul de externe a Ucrainei, Leonid Kojara, a numit reglementarea conflictului transnistrean una dintre priorităţile preşedinţiei.

Întrunirea va avea loc în ajunul semnării mult aşteptate de către Ucraina şi parafării de către Moldova a Acordului de asociere cu UE în cadrul summitului de la Vilnius, care va avea loc pe 28-29 noiembrie. De la 1 ianuarie 2013 Ucraina deţine preşedinţia în OSCE. Ministrul de externe al Ucrainei, Leonid Kojara, a anunţat că contribuția la dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol este una dintre priorităţile preşedinţiei ucrainene a OSCE. Întrunirea de la Kiev va deveni a patra rundă de negocieri în formatul "5+2" din 2013.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав