X 
Cutremure stiri: 506

România "zguduită" de peste O MIE de cutremure în 2013

7 noi. 2013,, 19:00   Externe
3499 0
Foto: antena3.ro
România este o ţară în care activitatea seismică este destul de intensă. Potrivit specialiştilor de la Institutul Naţional pentru Fizica Pămîntului, în fiecare lună au loc între 15 şi 20 de cutremure. De departe, zona cu cea mai bogată activitate seismică este Vrancea, acolo unde numai de la începutul anului pînă în prezent s-au produs aproape 350 de cutremure.

Un studiu realizat de cercetătorii europeni, dat publicităţii în luna august 2013, confirmă faptul că România se numără printre ţările cu cel mai mare risc seismic din Europa. Mai exact, statul se află în zona cu cel mai mare risc ca un cutremur să aibă loc în următorii 50 de ani, spun oamenii de ştiinţă care au luat parte la această cercetare.

O statistică realizată de specialiştii de la INFP arată că, de la începutul anului pînă în prezent, s-au produs 1.114 cutremure, cele mai multe, cum era de aşteptat, în regiunea Vrancea - 349.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав