X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Corman este suspectat de conflict de interese

8 noi. 2013,, 10:03   Politică
4353 6
Foto : protv.md
Suspiciunile au venit din partea deputatului fracțiunii PCRM, Alexandr Petkov, care a cerut, joi, 7 noiembrie, să fie explicată donația de broșuri și cărți făcută deputaților din partea Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung, oficiul din Moldova.

”Tuturor membrilor Parlamentului, precum și în secretariatul Parlamentului, au fost distribuite seturi de broșuri și cărți, chipurile din partea Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung, însoțite și de un cuvînt de salut”, a anunțat Alexandr Petkov.

În context, deputatul a solicitat Comisiei Naționale de Integritate și centrului Național Anticorupție să verifice o posibilă legătură dintre președintele Parlamentului, Igor Corman și această fundație.

”Solicit CNA și CNI să verifice dacă nu este vreun conflict de interese dintre persoana Dvs și fundația respective, care este controlată de familia Dvs în Moldova”, a declarat Petkov, fără a prezenta mai multe detalii.

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) este o fundaţie politică germană non-profit care promovează valorile social-democraţiei. Fundaţia cu sediul central la Berlin şi Bonn, a fost fondată în 1925 şi poartă numele lui Friedrich Ebert, primul preşedinte german ales pe cale democratică. Oficiul FES din Republica Moldova a fost deschis în 2002, fundaţia avînd drept scopuri principale promovarea integrării europene, a democraţiei, păcii şi justiţiei sociale prin intermediul dialogului politic, educaţiei şi cercetărilor.

Actualul Președinte al Parlamentului, Igor Corman, a activat în Ambasada Moldovei în Germania în perioada anilor 1997-2001 în calitate de secretar III, secretar II, secretar I – responsabil de relaţiile politice; Însărcinat cu afaceri a.i.. De asemenea, în perioada 2004 – 2009, Corman a fost ambasador al Republicii Moldova în Germania și prin cumul în Regatul Danemarcei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав