Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Expert: Protestele anti-Vilnius de la Tiraspol toarnă apă la moara Chișinăului

8 noi. 2013,, 14:00   Politică
4314 1
Foto: noi.md
Acțiunile de protest anti-Vilnius anunțate de către autoritățile separatiste nu vor avea nici un efect negativ asupra parafării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Mai mult, analistul politic Anatol Țăranu a subliniat pentru NOI.md că în realitate Chișinăul va avea doar de cîștigat de pe urma desfășurării acestora.

Expertul susține că autoritățile separatiste sînt îngrijorate mai ales de perioada post Vilnius. ”Aceste proteste demonstrează că între Tiraspol și Chișinău nu există păreri unanime. Autoritățile din stînga Nistrului se tem îndeosebi de ceea se poate întîmpla după summitul de la Vilnius, pentru că acum cu siguranță va fi parafat Acordul de asociere.
De fapt, prin aceste proteste, Tiraspolul toarnă apă la moara Chișinăului. Ca urmare, europenii se vor solidariza cu R. Moldova pentru a contracara presiunile obraznice ale Moscovei. Astfel, deschiderea UE față de R. Moldova va fi și mai mare”, a precizat Anatol Țăranu.

Totodată, analistul politic a menționat că la momentul actual nu există motive care să împiedice semnarea de către R. Moldova a Acordului de asociere cu UE la anul viitor.

Amintim că zilele acestea, autoritățile din stînga Nistrului au anunțat că vor desfășura pe 16 noiembrie curent un șir de acțiuni de protest anti-Vilnius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав