Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Ucraina a renunţat în totalitate la importurile de gaze din Rusia

11 noi. 2013,, 15:14   Externe
9160 3
Foto: neftegaz.ru
A doua zi după amenințările viceprim-ministrului Iuri Boiko de "a minimiza la maxim" achizițiile de gaze naturale rusești ca răspuns la abordarea "formală" a "Gazprom-ului", "Naftogaz din Ucraina" a oprit complet importul de combustibil.

"Naftogaz din Ucraina" de vineri, 8 noiembrie, a oprit complet importurile de gaz din Rusia, conform contractului cu "Gazprom".

Conform informațiilor, din primele zile ale lunii noiembrie achizițiile au scăzut la jumătate, pe 6 și 7 noiembrie ai ajuns la aproximativ 9 milioane de metri cubi pe zi), iar din 8 noiembrie importurile au încetat cu totul.

În același timp, potrivit datelor oficiale, în octombrie 2013 " Naftogaz " a importat 3,2 miliarde de metri cubi de gaz - în medie 104 milioane de metri cubi în 24 de ore.

Potrivit datelor pentru ianuarie-octombrie (10 luni) 2013 importurile de gaz către Ucraina au scăzut și au alcătuit 23,3 miliarde de metri cubi.

Pe 7 noiembrie vice-prim-ministrul Iuri Boiko a spus că Ucraina de cînd acționează contractul din 2009 de patru ori a redus achizițiile de gaze naturale rusești și în viitor, poate reduce importul și va importa doar cantitatea de gaz care este necesară pentru utilități .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?