X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Rusia a lansat cu succes o rachetă Proton avînd la bord un satelit militar

12 noi. 2013,, 10:30   Externe
2345 0
Foto: forbes.ru
Rusia a lansat cu succes în noaptea de luni spre marți, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, o rachetă Proton-M, care urmează să plaseze pe orbită un satelit militar în interesul Ministerului rus al Apărării, au anunțat surse militare ruse citate de Interfax.

Racheta a fost lansată la ora Moscovei 03.46 (23.46 GMT), a indicat purtătorul de cuvînt al Ministerului rus al Apărării, Dmitri Zenin. Potrivit acestuia, 'plasarea pe orbită a satelitului va dura în total aproximativ nouă ore'.

Ultima lansare a unei rachete Proton, avînd la bord un satelit militar american, a avut loc la sfîrșitul lunii octombrie.

Rusia a cunoscut în ultimii ani o serie de eșecuri în sectorul spațial. Ultimul a fost înregistrat la 2 iulie, cînd o rachetă Proton-M, care transporta trei sateliți pentru sistemul de navigație Glonass, a explodat la lansarea de pe cosmodromul Baikonur. Comisia însărcinată cu anchetarea accidentului a stabilit că senzorii de viteză unghiulară nu au fost corect instalați pe rachetă, ceea ce a dus la dezintegrarea acesteia.

Trei responsabili ai centrului de construcție spațială Krunișev, care produce aceste rachete, au fost ulterior concediați, iar la 10 octombrie a fost demis și directorul agenției spațiale ruse Roskosmos.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?