X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Expert: Demiterea adjuncților de la SIS urmărește interese ascunse

12 noi. 2013,, 16:08   Politică
5866 2
Foto: noi.md
În funcțiile de adjuncți la SIS riscă să fie numite persoane care urmăresc alte interese decît îndeplinirea activității profesionale. Această părere a fost enunțată de fostul șef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Anatol Plugaru, fiind contactat de NOI.md să comenteze solicitarea de demitere a doi adjuncți de la SIS, adresată șefului statului de către directorul instituției, Mihai Balan.

Anatol Plugaru consideră că în funcțiile de adjuncți ar putea fi promovate persoane din anturajul șefilor de partide care conduc Coaliția de Guvernare Pro-Europeană, pentru ca să-și facă interesele lor personale.

“Evident că șefii de partide vor promova persoanele lor în aceste funcții pentru a face bani, pentru ca să nu fie trași la răspundere. Ce înseamnă un serviciu de informație independent? Serviciul care obține mai multă informație decît cele scrise în ziare. Acest serviciu, dacă este condus de un om care nu te ascultă, se poate întîmpla ca mîine să te trezești la pușcărie, în baza informațiilor culese de dînșii. Așa că, în mod normal, este grija acestor conducători de partide ca nu cumva în această funcție să se regăsească persoane neascultătoare”, a spus Plugaru.

Referindu-se la posibilul motiv care l-a determinat pe Mihai Balan să solicite demisia a doi adjuncți ai săi, Plugaru a spus că cererea ar fi parvenit din indicația șefilor de partide, care și ei, la rîndul lor, sînt conduși din exterior.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?