X 
Cutremure stiri: 506

Carlos Ghosn acuză: "Nu vindem electrice pentru că nu există infrastructură"

13 noi. 2013,, 14:45   Ştiri Auto
1612 0
Foto: Renault - Carlos Ghosn
Şeful Renault-Nissan susţine că maşinile electrice ale anului 2013 nu ar fi o problemă pentru cumpărători, dificultatea achiziţiei fiind legată de lipsa staţiilor de încărcare.
După ce Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan, anunţa acum trei ani o prognoză mult prea optimistă pentru vânzările maşinilor electrice produse de grupul auto franco-japonez, 1.5 milioane de unităţi până în 2016, realitatea a contrazis serios planurile oficialului brazilian: doar 120.000 de electrice vândute până acum, majoritatea exemplare ale modelului Nissan Leaf. Totuşi, Ghosn susţine că nu calculele Renault-Nissan sunt vinovate pentru această diferenţă uriaşă, ci faptul că infrastructura din Europa, China şi SUA nu s-a dezvoltat în ritmul normal.
"Problema actuală a maşinilor electrice nu este preţul, ci infrastructura. Nici eu nu mi-aş cumpăra o maşină pe benzină dacă nu ar exista staţii de alimentare cu acest tip de carburant. Trebuie să recunoaştem că vindem mai puţin decât credeam. Dar asta se întâmplă pentru că am crezut că infrastructura se va dezvolta mult mai rapid. Nu e cazul", spune Carlos Ghosn într-un interviu acordat Financial Times.
Conform oficialului Renault-Nissan, ţinta de 1.5 milioane de maşini rămâne actuală, doar că anul în care aceasta va fi atinsă s-a schimbat: "La viteza de vânzări de astăzi, cred că atingerea acestei borne se amână cu patru sau cinci ani", a declarat Carlos Ghosn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав