Cutremure stiri: 502

Liderul Partidului Forţa Poporului: UE dintotdeauna a considerat Moldova un partener egal

14 noi. 2013,, 12:35   Politică
3817 3
Foto: noi.md
"Uniunea Europeană întotdeauna a considerat Moldova un partener egal", consideră liderul Partidului Forţa Poporului, Nicolae Chirtoacă, comentînd, la solicitarea Agenţiei "Infotag", situaţia cu posibilul refuz al Ucrainei de a semna Acordul de asociere cu UE la finele lunii noiembrie la Vilnius.

Potrivit lui, ”Moldova niciodată nu a fost pentru UE un 'vagonaș remorcat'”.

"Pentru UE este caracteristică "atitudinea de familie" faţă de ţările care într-un mod sau altul interacţionează cu uniunea. Bruxelles-ul s-a comportat la fel cu ţările "Grupului de la Vişegrad", ţările baltice şi "legăturii" România-Bulgaria. Adică o relaţie de parteneriat egal", consideră politicianul.

Chirtoacă a menţionat că "refuzul Kievului de a semna documentele cu UE va pune Moldova în postura de lider al proiectului "Parteneriatul Estic".

"Fără Ucraina summitul din capitala Lituaniei nu va avea acea plenitudine, dar cred, că din participarea la summit Moldova va avea doar de cîştigat. Încă nu este clar ce va oferi Moldovei această prezenţă, din punct de vedere economic şi social, însă UE poate fi flexibilă şi situaţia se va dezvolta într-o direcţie pozitivă", consideră Nicolae Chirtoacă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав