Cutremure stiri: 506

Moldovagaz, pregătită pentru sezonul rece 2013-2014

14 noi. 2013,, 15:40   Economie
4495 0
Foto: noi.md
SA "Moldovagaz" a declarat că societăţile afiliate sînt pregătite pentru a funcţiona în perioada toamnă-iarnă 2013-2014, comunică NOI.md. Într-un comunicat emis de companie se precizează că pregătirea întreprinderilor pentru perioada de toamnă-iarnă constituie un set de acţiuni efectuate în vederea asigurării fiabilităţii, siguranţei şi funcţionării neîntrerupte a sistemului de gaze naturale.

Aceste activități includ efectuarea acţiunilor preventive de întreţinere, diagnosticul conductelor şi instalaţilor aferente lor; examinarea tehnică şi reparaţia conductelor de gaze; reducerea pierderilor de gaze naturale, energie termică şi energie electrică, inspectarea tuturor mijloacelor de transport, a edificiilor şi a încăperilor.

Astfel, au fost inspectate cu ajutorul aparatelor de identificare a scurgerilor de gaze 1270,098 km de conducte magistrale şi branşamente. În cadrul tuturor celor 80 de staţii de distribuţie a gazelor (SDG) s-a efectuat deservirea şi revizia tehnică a utilajului de reglare, controlul şi reglarea punctelor de control şi de măsurare.

Au fost diagnosticate cu ajutorul aparatelor de identificare a scurgerilor de gaze 6956,24 km de conducte subterane de distribuţie, au fost efectuate lucrări de testare la etanşeitate a 4003,54 km de conducte exterioare şi interioare, au fost reparate straturi de protecţie şi izolare de circa 1301m2. S-au reparat 4791 de puncte de reglare de gaze (PRG) şi staţii de reglare de gaze (SRG), 2734 de fîntîni de gaze, au fost executate lucrări de reparaţie capitală la 596 PRG şi SRG, 69 de staţii de protecţie catodică, 114 branşamente, au fost înlocuite 380 dispozitive de închidere.

În cadrul întreprinderilor au fost verificate şi deservite echipamentele electrice, anti-incendiare, s-a efectuat revizia sistemelor de încălzire a cazangeriilor individuale. Vehiculele şi mecanismele specializate pentru îndeplinirea lucrărilor de deservire a sistemului de gaze sînt pregătite pentru funcţionare în perioada de toamnă-iarnă. A fost creată şi o rezervă de resurse şi echipamente pentru intervenţia operativă în eventuale incidente, accidente, avarii.

"Moldovagaz" a subliniat că societățile afiliate sînt în totalitate pregătite pentru funcţionare în regim normal în perioada toamnă-iarnă, astfel că vor asigura fiabilitatea, siguranţa şi funcţionarea neîntreruptă a sistemului de gaze naturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав