X 
Cutremure stiri: 504

Chișinăul este în căutarea Pomului de Crăciun

14 noi. 2013,, 17:43   Societate
3662 0
Foto: noi.md
Autoritățile capitalei sînt în căutarea Pomului de Crăciun. Pe adresa primăriei au parvenit deja patru propuneri. Șeful de la ”Spații Verzi”, Eliferii Haruța, a subliniat pentru NOI.md că, deocamdată, cei mai potriviți pomi se află în curțile a doi gospodari din satul Sărăteni, Orhei, și, respectiv, Coșernița, Criuleni.

Cu toate acestea, Eliferii Haruțasusține că așteaptă și alte propuneri. ”Anul trecut l-am găsit aproape în ultima zi. Din aceștia patru pe care i-am văzut, cei mai potriviți sînt în Orhei și Criuleni. Cel de la Sărăteni are pînă la 16 metri înălțime, iar al doilea de la Coșernița – pînă la 17 metri. Nu excludem că vom găsi alții mai bogați în ramuri”, a relatat șeful de la ”Spații Verzi”.

Eliferii Haruța a spus că la selectarea bradului accentul se va pune pe înălțime și configurație. ”Este de dorit să aibă o înălțime de pînă la 18 metri. Se acceptă orice specie de brad, fie el măcar și argintiu. Primăria oferă pentru el între 14 și 15 mii de lei. Anul trecut l-am procurat din Chișinău cu 15 mii de lei”, a menționat acesta.

În context, Eliferii Haruța a specificat că în acest an urmează a fi procurate încă 400-500 de globuri. Pomul de Crăciun urmează a fi instalat în PMAN pînă pe 25 noiembrie curent, iar tradițional, pe 1 decembrie vor fi aprinse luminițele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав