X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Uniunea Europeană a lansat un ultimatum pentru Ucraina

15 noi. 2013,, 03:02   Externe
23410 9
Foto: euroua.com
Procesul de integrare europeană a Ucrainei ar putea dura o perioadă de timp nedeterminată. Cu aceste consecințe a amenințat țara Parlamentul European, în cazul în care acordul respectiv nu va fi semnat la summit-ul "Parteneriatului Estic", la Vilnius.

"Dacă acordul nu va fi semnat la Vilnius, aceasta va însemna amînarea asocierii pentru o perioadă nedeterminată. Deoarece, se poate spune cu certitidine că în următorii doi ani nimeni nu se va ocupa de asocierea cu Ucraina", - a declarat reprezentantul misiunii Parlamentului European, Aleksander Kwasniewski. El a explicat că 2014 este anul alegerilor pentru Parlamentul European, apoi va urma alegerea noii Comisii Europene, iar anul 2015 este anul următoarelor alegeri prezidențiale din Ucraina.

Potrivit reprezentantului misiunii Parlamentului European, atunci nimeni nu se va ocupa de Ucraina. Potrivit lui Kwasniewski, cel puțin doi ani se vor pierde. "Și după doi ani, ne vom întoarce la o situație care va fi alta și nu neapărat situația va fi mai bună. Poate chiar mai proastă decît în 2013", a subliniat Alexander Kwasniewski.

Amintim că Kievul intenționează să semneze la sfîrșitul lunii noiembrie a acestui an acordul de asociere cu Uniunea Europeană, care prevede și crearea unei zone de liber schimb. Însă ministrul de externe al Poloniei Radoslaw Sikorski, a declarat la sfîrșitul lunii octombrie că Uniunea Europeană ar putea transfera semnarea acordului de asociere cu Ucraina pentru anul 2014, în cazul în care autoritățile ucrainene nu vor reuși să îndeplinească toate condițiile necesare pentru semnarea documentului.

Pentru Ucraina, la momentul de față cea mai dificilă este cerința Uniunii Europene de a elibera fostul prim-ministru Iulia Timosenko, relatează RIA Novosti. Opoziția propune să se adopte o lege cu privire la tratamentul în străinătate a celor condamnați, pentru ca Timoșenko să poată pleca pentru tratament medical în afara țării, dar partidul de guvernămînt nu este deocamdată de acord cu soluțiile propuse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?