X 
Cutremure stiri: 500

Europei i s-a propus să plătească 20 de miliarde de dolari pentru libertatea lui Timoșenko

15 noi. 2013,, 03:39   Externe
10176 3
Foto: mir24.net
Prim-vicepreședintele Partidului Regiunilor din Ucraina Mihail Cecetov a propus UE o metodă de a elibera pe ex-premierul Iulia Timoșenko, compensînd pierderile economice ale Ucrainei de pe urma ratării acordului privind gazele naturale cu Rusia.

" E bine să fii generos pe contul altuia. Dar, odată ce decizia privind gazele ne-a costat 20 miliarde de dolari, dacă Europa așa ne roagă, apoi lasă să ne întoarcă acești bani. Prețul întrebării - doar 20 de miliarde de dolari ", - a spus Cecetov, citat de "Novii Reghion".

Potrivit lui, de dragul semnării acordului de asociere cu UE Timoșenko trebuie să accepte soarta de deținută: "Iulia Timoșenko ar trebui să fie scoasă în afara parantezelor Vilniusului. Și va fi scoasă".

Amintim că UE a înaintat Ucrainei o serie de condiții, îndeplinirea cărora garantează Kievului semnarea acordului de asociere cu UE.

Una dintre cerințele care trebuie îndeplinită pînă la sfîrșitul lunii noiembrie, este eliberarea fostului prim-ministru, Iulia Timoșenko.

În ajun, fostul președinte polonez Aleksander Kwasniewski, care prezideaza misiunea de observare a Parlamentului European în Ucraina, a declarat că ultima oportunitate pentru Rada Supremă de a adopta proiectele de lege necesare pentru semnarea acordului de asociere cu UE va fi ședința programată pentru data de 19 noiembrie.
Proiectul de lege care decide soarta fostului premier Iulia Timoșenko trebuia adoptat încă la 7 noiembrie, dar nu s-a reușit, ceea ce a provocat o reacție nervoasă a UE .

Opoziția este sigură: acesta e un semn că Ianukovici a dat înapoi în problema semnării acordului de asociere. La urma urmei, dacă Timoșenko nu va fi eliberată, acordul nu va fi semnat. Și acest lucru îl supără pe Ianukovici mult mai puțin decît teama de eliberarea lui Timoșenko, implicarea ei în politică și în viitor - răzbunarea personală.

Amintim că Kievul speră să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană, al cărui text a fost deja aprobat de către Guvernul Ucrainei, în timpul summit-ului " Parteneriatului Estic ", programat pentru luna noiembrie la Vilnius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав