X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 277
Transnistria stiri: 1461

Cinci vameși au ajuns pe banca acuzaților

15 noi. 2013,, 10:46   Societate
2252 0
Foto: noi.md
Dosarele penale pe numele a cinci vameși moldoveni au ajuns pe masa judecătorilor, după ce oamenii legii au finalizat urmărirea penală pe marginea acestor cazuri, anunță Procuratura anticorupție. Într-unul dintre dosare sînt implicați trei angajați ai postului vamal Leuşeni, care sînt acuzați de contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari.

Cazul a avut loc pe 14 decembrie 2012, cînd un TIR care se deplasa din Republica Moldova spre Macedonia a fost oprit la Punctul de trecere a frontierei Albiţa. La volanul TIR-ului se afla un bărbat cu dublă cetăţenie – română şi moldovenească, care a declarat atunci că transportă borcane goale. Vameşii români însă au depistat că TIR-ul era ticsit cu ţigări în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

În urma investigațiilor s-a stabilit că cei 3 vameşi de la postul vamal Leuşeni ar fi implicați în acest caz, iar, în consecință, aceștia au fost suspendați provizoriu din funcţie. Potrivit Procuraturii anticorupție, șoferul TIR-ului în care au fost găsite țigările de contrabandă a fost deja condamnat de judecătorii din oraşul Huşi, România, la 3 ani de închisoare.

Alți doi vameși de la postul vamal Costești au ajuns pe banca acuzaților după ce ar fi pretins şi primit de patru ori de la o persoană cîte 200 de euro pentru a facilita trecerea peste frontieră a unor piese de schimb pentru automobile. Vameșii sînt acuzați de corupere pasivă, iar acest dosar urmează a fi examinat de Judecătoria raionului Rîșcani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав