X 
Cutremure stiri: 502

R. Moldova promovează portul reflectorizantelor

16 noi. 2013,, 09:00   Societate
4332 1
Foto : point.md
”Un viitor în siguranţă. Un viitor fără corupţie” – este genericul unei campanii de informare lansată în această săptămînă de către Centrul Național Anticorupție în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare. Acțiunea are drept scop educarea tinerei generaţii în spiritul intoleranţei faţă de corupţie şi promovarea sentimentului de responsabilitate în trafic, transmite NOI.md.

În acest sens, ofițerii CNA și INP s-au deplasat în ultimele zile în localitățile Peresecina, Orhei, și Sărata Galbenă, Hîncești, unde au distribuit copiilor sute de reflectorizante. De asemenea, copiilor li s-a comunicat că pe timp de noapte pietonii care au reflectorizante pot fi observaţi de şoferi la o distanţă de 150 m, ceea ce îi va permite şoferului să reducă viteza şi să evite o nenorocire. Totodată, elevii au fost atenționați că un viitor sigur este un viitor fără corupţie.

Campania de promovare a reflectorizantelor este o experiență preluată din Estonia. Ea a început în şcoli, fiindcă copiii sînt cei mai buni mesageri. În Estonia pietonii sînt obligaţi să poarte reflectorizante pe timp de noapte începînd cu anul 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав