Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Putin a înaintat condiția: aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală pînă în 2015

17 noi. 2013,, 03:43   Externe
6260 1
Foto: zn.ua
În urma discuțiilor de la Kremlin, Putin nu l-a convins pe Ianukovici să refuze semnarea acordului cu UE. După cum relatează publicația ZN.UA, citînd surse confidențiale apropiate guvernului, buturuga mică în dialogul dintre peședinții Rusiei și Ucrainei a devenit poziția fermă a președintelui rus cu privire la Uniunea Vamală.

Potrivit sursei, Putin i-a promis lui Ianukovici în cadrul negocierilor să îndeplinească o serie de condiții și anume: scheme super- profitabile, refuzul Moscovei de a sprijini un candidat alternativ pentru alegerile din 2015 în Ucraina, susținerea după victoria în alegerile prezidențiale din 2015. În schimb, președintele FR a înaintat o condiție dură: refuzul Ucrainei la relațiile cu UE și intrarea deplină în Uniunea Vamală pînă la alegerile prezidențiale din 2015.

Trebuie remarcat faptul că sursele din aparatul președintelui ucrainean relatează că Ianukovici nu se grăbește să accepte acordul de vasalitate cu Kremlinul și nu ia în considerare integrarea deplină cu Uniunea Vamală ca o opțiune.

Amintim că după întîlnirea dintre Putin și Ianukovici în week-end, Kievul așa și nu a rezolvat problema cu fostul prim-ministru Timosenko. UE rămîne în expectativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав