Cutremure stiri: 506

Creația lui Grigore Vieru într-un nou volum semnat de către Spiridon Vangheli

18 noi. 2013,, 12:15   Societate
7305 0
Foto: nbm.md
Cele mai reprezentative poezii din creația marelui poet național Grigore Vieru au fost adunate într-un volum semnat de către scriitorul Spiridon Vangheli la inițiativa Primăriei Chișinău. Cartea intitulată ”Grigore Vieru: Tu m-ai strigat, fiule” a fost lansată astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite NOI.md.

Cartea cuprinde șapte capitole, care încep cu un aforism semnat de marele poet. Printre tematicile abordate se numără ”Mama”, ”Războiul”, ”Iubirea”, ”Renașterea Națională”, ”Doina și Ion Aldea Teodorovici”. Finalul acestui volum este încununat cu o serie de aprecieri ale creației lui Grigore Vieru, scrise de către mari personalități din România, Rusia, Georgia, Germania etc.

Cartea are 5 mii de exemplare, care vor fi distribuite tuturor bibliotecilor și instituțiilor de învățămînt din capitală. Costul proiectului este de 160 de mii de lei, bani alocați din fondul Primăriei Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав