X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Tornade în SUA (VIDEO)

18 noi. 2013,, 12:21   Externe
5024 0
Foto: qmagazine.ro
Zeci de tornade şi furtuni puternice au afectat, ieri, Vestul mijlociu al SUA (Midwest), provocînd moartea a cel puţin şase persoane, pagube masive în diferite comunităţi din Illinois şi lăsînd în întuneric centrul oraşului Chicago.

Nu se ştie cu exactitate cîte tornade au lovit SUA.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, 65 de tornade ar fi afectat centrul şi nordul Statelor Unite, majoritatea în statul Illinois.

Meteorologul Matt Friedlein a afirmat, însă, că numărul lor real ar putea fi mult mai mic, în condiţiile în care angajaţii serviciilor de urgenţă, cei care au fost martorii unui astfel de fenomen meteorologic şi alţii ar fi putut raporta aceeaşi tornadă, scrie AP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, astfel de furtuni puternice sînt rare în această perioadă tîrzie a anului, deoarece nu există de obicei suficientă căldură de la soare pentru a susţine aceste fenomene meteo.
Ieri s-au înregistrat însă temperaturi între 16 şi 26 de grade Celsius, fiind astfel suficient de cald pentru a apărea o astfel de vreme severă, susţinută şi de rafale de vînt, care sînt de obicei mai puternice în această perioadă a anului decît în timpul verii.

Un bărbat în vîrstă şi sora lui şi-au pierdut viaţa în momentul în care casa lor a fost lovită de o tornadă, au informat surse spitaliceşti. Agenţia pentru managementul situaţiilor de urgenţă din Illinois a confirmat alte patru decese, însă nu a oferit detalii.

Comunicaţiile fiind dificile şi multe drumuri impracticabile, rămîne neclar cîte persoane au murit sau au fost rănite în tornadele neobişnuit de puternice de la sfîrşitul sezonului.

O tornadă a blocat accesul unei comunităţi rurale de 16.000 de locuitori din Illinois, a doborît stîlpi de înaltă tensiune, a smuls copaci din rădăcini şi a întrerupt alimentarea cu gaze.

O sursă de la un spital din Peoria a informat că 37 de pacienţi au fost trataţi, opt cu răni grave. O altă unite din acelaşi oraş din statul Illinois as informat că peste zece persoane s-au prezentat la camera de gardă, însă niciuna nu a prezentat răni care să-i pună viaţa în pericol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав