Cutremure stiri: 502

Telespectatorii vor putea vedea DURATA publicității la TV

18 noi. 2013,, 17:57   Societate
3582 0
Foto: moldova.org
Radiodifuzorii TV ar putea fi obligați să informeze spectatorii despre durata pauzei publicitare sau de teleshopping prin afișarea pe ecran a unui cronometru descrescător în partea dreaptă de jos a ecranului. Un proiect de lege prin care se amendează Codul audiovizualului și Legea cu privire la publicitate a fost înregistrat de un grup de deputați din partea PLDM.

Proiectul prevede afișarea pe ecran a unui cronometru, dimensiunile căruia să reprezinte doar 7 % din cadru, care să arate cît timp mai durează publicitatea la televiziune. Pentru a evita orice eschivare a radiodifuzorilor de la obligativitatea introdusă, culoarea cronometrului afișat din prima secundă a pauzei publicitare să fie albă netransparentă.

Autorii proiectului susţin că acquis-ul comunitar din domeniu recomandă elaborarea cadrului legal care să garanteze că, în cazul în care publicitatea televizată și teleshoppingul sînt inserate în interiorul programelor, acestea nu trebuie să afecteze integritatea lor.

De asemenea, se propune completarea atribuțiilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului de sancționare a radiodifuzorilor care nu se conformează noilor obligațiuni introduse prin acest proiect de lege.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав