X 
Cutremure stiri: 502

Administratorul Centrului Cultural ”Buciumul” nu este împotriva deschiderii unui muzeu al victimelor represiunilor staliniste

19 noi. 2013,, 10:29   Societate
3099 0
Foto: noi.md
Administratorul Centrului Cultural "Buciumul" Viorica Tătaru nu este împotriva propunerii primăriei de a deschide în incinta centrului un muzeu al victimelor represiunilor staliniste.

Potrivit Agenţiei "Infotag", administratoarea a spus luni, în cadrul întrevederii cu jurnaliştii, că "dacă istoricii şi arheologii vor demonstra că în incinta actualului centru au fost ucişi oameni, atunci au permisiunea de a deschide un muzeu, dar nu un centru comercial sau orice alt obiect". Potrivit Vioricăi Tătaru, "oamenii de cultură şi familia Tătaru încearcă să păstreze ceea ce a fost creat şi să desfăşoare aici evenimente culturale, cum a fost şi pînă la momentul cînd Primăria mun. Chişinău şi Ministerul Finanţelor au încetat finanţarea centrului".

Tătaru s-a indignat de faptul că primăria, în mod samavolnic, fără a anunța Consiliul municipal şi a desfăşura vreun concurs, a numit în funcţie un nou administrator al centrului, a găsit bani să achite salariul pazei şi pentru întreţinerea centrului".

Administratoarea a comunicat că "deţine 37,5% din acţiunile centrului "Buciumul", însă primăria sub orice formă încearcă să ia centrul şi să facă cu acesta ce doreşte, fără a se consulta cu oamenii care lucrează în cadrul centrului".

Tătaru a menţionat că "nu doreşte ceartă. Doar doreşte ca să fie păstrat centrul cultural sau să fie deschis un muzeu, deoarece acest centru reprezintă memoria tatălui său şi a muncii sale".

Administratoarea a dezminţit informaţia precum că "familia locuieşte într-un apartament cu trei camere, despre care anterior nici nu ştia şi nici nu l-a văzut. Întotdeauna au închiriat un apartament, dar în apartamentul despre care vorbesc colaboratorii primăriei nu au locuit şi nici nu ştiu de existenţa acestuia". Viorica Tătaru intenţionează "să vină la Consiliul municipal şi să-i dea în judecată în cazul în care din partea primăriei nu va fi un răspuns în privinţa situaţiei cu Centrul Cultural "Buciumul".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав