X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Miniştrii europeni de Externe au amînat decizia cu privire la Ucraina

19 noi. 2013,, 10:34   Externe
2798 1
Foto: unian.net
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene reuniți la Bruxelles au amînat decizia cu privire la semnarea Acordului de asociere cu Ucraina.

Șeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, și-a exprimat speranța că Ucraina va reuși în acest timp scurt să îndeplinească toate condițiile pentru a încheia acordul la summit-ul de la Vilnius. Asta deși deocamdată nu este clar dacă fostul prim-ministru, Iulia Timoșenko, va fi eliberată pînă atunci.

„Vilnius nu este Bruxelles. Pe masă, deocamdată ceva lipsește, iar summit-ul va avea loc la sfîrșitul săptămînii viitoare. La Kiev, se atestă o criză. Avem o politică clară, și nu se știe dacă președintele Ianukovici are o politică clară,” a spus Ministrul de Externe al Suediei, Carl Bildt.

În același timp, membrii Consiliului European pentru Relații Externe sînt de părere că Ucraina mai are șansa să semneze acordul cu Uniunea Europeană în cazul în care Rada Supremă va vota pe 19 noiembrie legea care-i va permite lui Timoșenko să plece la tratament în Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?