X 
Cutremure stiri: 506

Moldova va deschide în Italia două consulate

19 noi. 2013,, 17:26   Societate
3409 2
Foto: tribuna.md
Consulatul general al Republicii Moldova la Bologna va fi închis, iar alte două consulate vor fi deschise la Milano şi Padova. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, la ședința de guvern, transmite NOI.md.

În cadrul ședinței, viceministrul de externe Iulian Groza a spus că orașul Padova a fost ales, deoarece în zonă sînt stabiliți cei mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, iar Milano este unul dintre orașele cele mai mari și dezvoltate din Italia.

”La Milano sînt stabiliţi peste 65 000 de cetăţeni, iar prin deschiderea consulatului la Milano şi a Biroului consular la Padova vom putea asigura accesul la servicii consulare atît pentru moldovenii stabiliţi în partea de nord-vest, cît şi pentru cei din nord-estul Italiei”, a subliniat Groza.

În același timp, prim-ministrul Iurie Leancă a salutat decizia privind deschiderea celor două consulate, care, potrivit lui, este una judicioasă.

În luna octombrie curent consulul Republicii Moldova la Bologna, Nicolae Nucă, a fost rechemat din funcţie prin hotărîre de guvern, după ce mulţi moldoveni aflaţi în regiune s-au plîns că au fost nevoiţi să achite taxe suplimentare pentru perfectarea actelor la Consulatul din Bologna.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав