X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Decizia UE privind liberalizarea regimului de vize cu Republica Moldova ar putea fi luată pînă în martie 2014 – declarație

20 noi. 2013,, 10:51   Societate
2949 0
Foto: noi.md
Parlamentul European ar putea să se pronunțe pe marginea liberalizării regimului de vize cu Republica Moldova pînă la finele lunii martie 2014, cînd va lua sfîrșit mandatul actualului legislativ comunitar. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman, transmite NOI.md.

Natalia Gherman a declarat că, deocamdată, este dificil de spus cu exactitate cînd se va încheia procesul decizional. ”Un element este cert în acest context. Avem nevoie de aprobarea din partea Parlamentului European, pînă la finalizarea mandatului acestuia, la finele lunii martie 2014. În ceea ce priveşte Consiliul statelor membre, acolo va fi aplicată procedura tradiţională, decizia va fi discutată în diferite comitete şi comisii create de statele membre, în acest scop”, a precizat ministrul.

De asemenea, Natalia Gherman a subliniat că de regim liberalizat de vize vor beneficia toți cetățenii Republicii Moldova care dispun de pașaport biometric, indiferent dacă locuiesc pe malul drept sau stîng al Nistrului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав