X 
Cutremure stiri: 506

UE i-a dat aproape 100 % garanție lui Ianukovici

20 noi. 2013,, 11:08   Externe
16516 16
Foto : i.obozrevatel.ua
După o ședință a miniștrilor de externe ai UE la Bruxelles, din 18 noiembrie, unde Consiliul UE nu a spus Ucrainei nici "da" nici "nu" privind semnarea Acordului de asociere, Ministerul de Externe al Lituaniei a emis un comunicat de presă care explică poziția UE în această problemă.

În acest comunicat, ministrul de Externe al Lituaniei, țară care prezidează Consiliul UE, a declarat: " Uniunea Europeană dorește să semneze un acord de asociere cu Ucraina. Sperăm de asemenea că alegerea Ucrainei este lipsită de ambiguitate și că țara este pregătită pentru a dovedi intenția de a semna un acord de asociere, adoptînd celelalte decizii. Uniunea Europeană nu are un plan de rezervă".

Ministrul de Externe al Lituaniei, Linkevičius, subliniază că "în ultimii ani, Ucraina a realizat foarte multe. Țara a luat măsuri îndrăznețe și a făcut progrese în multe domenii, dar rezultatul final este încă înainte. Nu ar trebui să se renunțe înainte de finiș - ar fi o mare lovitură".

Ministrul lituanian de Externe a declarat că, pentru a obține suficiente progrese și rezultate clare este necesară poziția presedintelui ucrainean ca lider. Lynas Linkevičius garanează practic 100% că UE "va fi gata să semneze acordul în cazul în care Ucraina va lua deciziile majore".

"Mai avem zece zile, dar timpul se scurge. Noi știm spre ce tindem la summit-ul de la Vilnius, iar Ucraina știe ce măsuri trebuie să ia pentru ca totul să devină realitate. Sper că Ucraina va folosi această săptămînă și toate legile și modificările necesare vor fi adoptate fără întîrziere", - a spus Linkevičius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав