Cutremure stiri: 502

Salvatori moldoveni și ucraineni, antrenați într-o misiune de salvare pe Nistru (VIDEO)

20 noi. 2013,, 14:20   Societate
3453 0
Foto: dse.md
Angajații Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au participat alături de salvatorii ucraineni la exerciţiul tactic „Nistru 2013”, desfășurat în oraşul ucrainean Moghiliov Podolski, regiunea Vinnița. În cadrul antrenamentului salvatorii ucraineni au prezentat colegilor moldoveni tehnica de intervenţie terestră, nautică şi aviatică în cazul unui dezastru natural.

Exercițiul s-a desfășurat conform unui scenariu pregătit din timp, potrivit căruia regiunea Vinniţa a fost inundată în urma viiturilor de pe rîul Nistru și peste un milion de oameni se aflau în pericol. Zeci de salvatori au fost mobilizați, fiind aduși la fața locului. Ei au salvat mai mulţi oameni din apele Nistrului cu ajutorul tehnicii nautice performante. Potrivit scenariului, sinistraţii au beneficiat şi de consiliere psihologică. Exercițiul a presupus o intervenție comună a salvatorilor moldoveni și ucraineni pentru lichidarea consecințelor inundațiilor.

În cadrul aplicaţiilor au fost verificate abilităţile de comunicare a factorilor de decizie, dar şi de cooperare între statele vecine în caz de cataclisme naturale.

La exercițiu au participat reprezentanți ai Ministerului pentru Situaţii Excepţionale al Ucrainei, dar și ai Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Oficialii celor două țări au semnat planul interguvernamental de măsuri în prevenirea avariilor industriale, catastrofelor, cataclismelor naturale şi lichidarea acestora, pentru anii 2014-2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав