Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

La Sîngerei a început construcţia locuinţelor sociale

21 noi. 2013,, 10:14   Societate
3435 1
Foto: trm.md
La Sîngerei au fost demarate lucrările de construcţie a locuinţelor sociale cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului European (BDCE).

Potrivit agenţiei "Infotag", viceministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Victor Zubcu, a menţionat miercuri, în cadrul ceremoniei de inaugurare a lucrărilor, că de locuinţe vor beneficia familiile cu nivel minim oficial de subzistenţă, inclusiv tinerii specialişti.

Potrivit oficialului, beneficiarii vor fi selectaţi la nivel local de către o comisie, instituită în acest scop, care va examina cererile depuse de solicitanţi, va verifica legalitatea actelor doveditoare, va urmări întrunirea condiţiilor de către solicitanţi şi va acorda punctaj conform criteriilor de selectare.

Blocul de locuinţe sociale din Sîngerei va avea 5 nivele, cu circa 35 de apartamente cu bucătărie şi baie mobilată, dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardoseală finită cu gresie, teracotă şi laminat, precum şi pereţi tencuiţi, inclusiv conectarea la reţelele de apă şi canalizare, telefonie fixă, televiziune prin cablu şi internet.

Valoarea totală a proiectului în Sîngerei constituie circa 12 milioane de lei, 65% din suma totală fiind împrumut acordat de BDCE pe un termen de 20 ani, iar 35% constituie contribuţia administraţiei publice locale, inclusiv aport nefinanciar.

În luna octombrie au fost începute lucrările de construcţie a locuinţelor sociale din Călăraşi. Anterior au fost construite patru blocuri similare – două la Chişinău şi cîte unul la Glodeni şi Criuleni. Locuinţe în aceste blocuri au primit peste 580 de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?