X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Procurorul general Corneliu Gurin va avea un nou adjunct

21 noi. 2013,, 12:51   Societate
4654 0
Foto: diez.md
Șeful Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, a fost propus în funcția de adjunct al procurorului general Corneliu Gurin. Postul a devenit vacant după ce Eugen Rusu, fostul adjunct al procurorului general, a depus cerere de demisie.

Totodată, Eduard Harunjen a fost numit în funcția de procuror anticorupție, după ce a exercitat interimatul acestei funcţii în ultimele trei luni. Deciziile au fost luate în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Superior al Procurorilor.

Adjunct al Procurorului anticorupţie a fost desemnat procurorul Adrian Popenco, ales cu majoritatea de voturi ale membrilor CSP, din trei candidați participanți la concurs. De asemenea, CSP a hotărît desemnarea procurorului Ion Popa în funcţia de procuror al raionului Floreşti, pentru al doilea mandat consecutiv în această funcţie.

Pe 20 decembrie urmează să fie convocată Adunarea generală a procurorilor, care va alege noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. Mandatele membrilor actuali ai CSP expiră pe 30 decembrie, anunță Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав